Vi ser fram emot att höra från dig
Ring oss idag!

Passivt brandskydd

Isopartner – en komplett grossist för passivt brandskydd

Passivt brandskydd är ett samlingsbegrepp för åtgärder som förhindrar och begränsar bildandet, spridningen och påverkan av brand i förväg. 

Passiva brandskydd är ofta inbyggda i byggnader och konstruktioner för att stå emot bränder under en viss tid. Därmed bevaras byggnadens stabilitet, dämpar eller förhindrar branden från att spridas i och utanför byggnaden och förbättrar avsevärt möjligheterna för människor att sätta sig i säkerhet.

I Isopartners leveransprogram ingår ett omfattande sortiment av lättanvända och certifierade brandskyddsprodukter för bl a tätning av genomföringar i brandcellsskiljande byggnadsdelar, brandisolering av ventilationskanaler och för bärande konstruktioner

Vår tekniska expertis ger möjlighet att utifrån behovet, oavsett storlek, föreslå och erbjuda den bästa lösningen för varje applikation och projekt.

Givetvis är samtliga produkter och lösningar i vårt sortiment godkända och väldokumenterade.

Protecta

System Protecta -  lättanvända produkter för tätning av genomföringar 

Komplett och lättanvänt system av fogmassor och skivor samt fabrikstillverkade manschetter och genomföringar testade och godkända för de flesta installationer vid genomföringar i de flesta typer av brandklassade väggar och bjälklag.

Till produkter

JOTUN SteelMaster - Brandskyddsfärger för stålkonstruktioner

JOTUNs en-komponents vattenbaserade akrylatfärger SteelMaster 600WF och SteelMaster 1200WF är avsedda att användas för brandskyddsmålning av stålkonstruktioner inomhus i exempelvis kontorshus, köpcentran och flygplatser.

SteelMaster 600WF är en svällande kostnadseffektiv färg, som med ett färglager klarar 60 minuters brandskydd, som ett reaktivt mellanskikt ger ett  90 minuters brandskydd.

SteelMaster 1200WF är en lättapplicerad färg som med ett tunt färgskikt klarar 120 minuters brandskydd
JOTUN SteelMaster är noga testade, väldokumenterade och globalt certifierade produkter och utvecklade för maximal prestanda och med minimal miljöpåverkan.
 

steelmaster JOTUN
Paroc FPS17

Brandisolering av stålkonstruktioner med brandskiva PAROC FPS17

Obrännbar skiva av stenull med hög densitet, ca 170kg/m3. Tjocklekar från 20 mm upp till 60mm. För brandisolering av bärande konstruktioner av stål upp till brandklass R240. Lättanvända skivor i behändigt format. Levereras i plastade  paket. Komplett leveransprogram med svetsspik och isoleringsskruvar.

Till produkter

FPS brandskyddsmassa -  En-komponents gipsbaserad obrännbar massa

Gas-/rök- och vattentät brandskyddsmassa som är avsedd för brandtätning av ventilations-, rör- och kabelgenomföringar samt tomma öppningar i brandcellsbegränsande väggar och bjälklag. Godkänd för EI30 – EI120. Testad enligt gällande standard 1366-3:2009.

Till produkter

FPS_brandskyddsmassa_Fire_Protection_System
ArmaflexProtectTube

ArmaProtect – för genomföringar av rör ner till drifttemperatur -50⁰ C.

Flexibel rörisolering från Armacell, att användas vid genomföringar av obrännbara och brännbara rör  i brandbeständiga väggar och golv av bl a kylinstallationer ner till drifttemperaturer på -50⁰C. Godkänd för brandklass upp till EI120.

Till produkter

Våra partners inom passivt brandskydd