Vi ser fram emot att höra från dig
Ring oss idag!

Möt Isopartnern

Besöker filial Malmö del 2

Här kommer del två i artikeln om vårt besök på vår filial i Malmö. Filialen som ligger på Cypressvägen 12 är lättillgänglig för besök och har ett bra läge att utgå ifrån för våra egna leveransbilar. I denna del får ni möta ytterligare tre personer som har sin bas på filialen.

Som vi skrev i del ett möts man av en vägg av olika verktyg och tillbehör innanför entrédörrarna. ISOPARTNER har alltid arbetat på att vara en komplett leverantör på verktyg och tillbehör för att underlätta våra kunder och partners vardag.

Under årens lopp har vi med hjälp av våra kunder anpassat vårt sortiment av verktyg och tillbehör för arbeten med produkter inom våra olika affärsområden. Sortimenten kan se lite olika ut lokalt.

I våra nyhetsbrev visar vi på verktyg och tillbehör som används lokalt och som vi tror kan vara en tillgång även på andra ställen i Sverige. 

Nu får ni möte våra säljare i Syd, Jimmy Hörlin och Martin Wahlstedt som har sina kontor på filialen. Ni får också möte Jonas Eklund, en person som säkert många har träffat i olika forum. Här får ni lära känna dessa tre personer lite närmare.

Jimmy Hörlin

Jimmy Hörlin

Jimmy Hörlin har varit med sedan starten av företaget och var en av delägarna. Idag arbetar Jimmy som säljare teknisk isolering och plåt. Den tjänsten har han haft fem år och innan dess var han filialansvarig.

Jimmy är utbildad tryckare och startade sitt yrkesliv på ett blankett tryckeri 1986. Han har fru och tre barn, är morfar till två barnbarn. Förutom trädgård och barnbarn har jakt och hundar varit ett stort intresse. Nu har jakt och hund intresset byts ut mot att cykla mountainbike, ett intresse han delar med sin fru.

På frågan hur han började att arbeta med teknisk isolering berättar han att han fick C-kort när han gjorde lumpen 1985 och var sugen på att köra lastbil. Han fick arbete på Isolator i Landskrona oktober 1988. Han körde leveranser i tio år och därefter blev det arbete som kundmottagare.

Jimmy gillar kontakten med partners och kollegor, de goa skratten vid fikabordet. Han vill att företaget fortsätter i samma anda och att vi fortsätter att utvecklas.

En intressant detalj Jimmy nämner är han och Jonas Eklund har varit arbetskamrater i 34 år, det är stort!   

Martin Wahlstedt

Martin Wahlstedt arbetar sedan 2020 som säljare teknisk isolering och plåt. Han började sin anställning hos oss 2015 med att köra vår lilla lastbil, och efter två år blev det arbete som kundmottagare. Han läste estetisk och musik på gymnasiet. I dag kombinerar han arbetet med att studera sälj med inriktning KAM på IHM Business School och blir klar 2025.

Han har fru och en treårig dotter. Han har som intresse data och att cykla mountainbike, men det blir det lite mindre av nu när man är småbarnsförälder, säger han och ler. Han spelade golf när han var yngre och har återupptagit den sporten, det är ”affärskritiskt” säger han med glimten i ögat och skrattar.

På frågan hur han hamnade här? svarar Martin att han såg en annons att ISOPARTNER sökte lager och logistik personal, någon som skulle köra och leverera isolering. Jag var övertygad att det var byggisolering men insåg snabbt att detta var mer nischat, mer proffsigt, säger han.

Han ville ha ett arbete och helst ett säljarbete då han hade tidigare erfarenheter av det. Han såg möjligheten till ett framtida arbete som säljare hos oss, och här är vi idag, säger han.

Som person är han lugn och strukturerad, han tycker om kundkontakten. Han vill vara med på resan att vidareutveckla ISOPARTNER. Tycker om att idéer sätts i kraft och att som individ få vara med och påverka. Att bli utmanad och utvecklas som person, att utbildningen han går idag kommer företaget till gagn är viktigt för Martin. Han ser ljust på framtiden.

Martin Wahlstedt

Jonas Eklund

Jonas har idag tjänsten ”Företags och Affärsutveckling” i ISOPARTNER. Han är en av grundarna och tidigare delägare av bolaget (då Profisol). Man skulle kunna skriva en helt egen artikel om Jonas som jag tror de flesta i isoleringsbranschen känner.

Jonas bor i Malmö med sin fru, dom har två barn varav sonen Edvin arbetar som säljare på vår filial i Göteborg. Även här ligger isolering i generna. Jonas dotter Astrid arbetar med hästar och specifikt hästar som tränar hoppning. När han får frågan om intresse svarar han snabbt och skrattar, ”att arbeta”. Alla tidigare egna företagare ”tvingas ha arbetet som hobby” ett mönster som sedan är svårt att bryta och det ligger en stor sanning i det. Du är företagare 24/7. Utöver det är Jonas allmänt sportintresserad. Han blev mycket involverad i sporten fäktning då sonen (Edvin) var aktiv elitfäktare.

Som alla vet, apropå engagemanget i fäktklubben, ger man lillfingret i en idrottsförening tar de hela armen säger han med ett skratt, man är en nyfiken och engagerad person.

Samtidigt som det var en väldigt rolig period, med att ”bygga” företag under stor del av dygnets alla timmar i veckan samt resa med idrotten på helgerna.

 

Som bakgrund har Jonas teknisk gymnasium, pluggat data, programmering och sälj. Han arbetade i början av sin karriär som fartygselektriker på Kockums Varv under dess storhetstid. Det är helt galet när man tänker tillbaka, där jobbade ca. 7000 personer och idag finns varvet inte ens kvar på kartan, säger han. Han arbetade sedan några år på ett konsultföretag med tekniska mätningar. Det var innan han fick lära sig att det fanns något som hette teknisk isolering.

På frågan hur han började att arbeta med teknisk isolering, svarar han att som så ofta är det slumpen som avgör var man hamnar. 1989 såg jag en annons i en dagstidning  tänk ”papperstidning”, att isoleringsgrossisten ”ISOLATOR” sökte en säljare. På den vägen är det. Sedermera blev jag och Jimmy Hörlin arbetskamrater och har följt varandra i 34 år.

Mycket roligt har jag varit med om genom åren, han nämner att när vi startade bolaget var resurserna små och man använde egna personbilar för leveranser. Vi körde plåtrullar i skuffen så fjädringen tog helt slut på bilen. Vår turbil bestod av privatbil med hästsläp. Eller när vi skickade speciella mineralullsskivor med flygfrakt till Kanarieöarna. Vad gör man inte för lyckas, säger han!

Jonas är fortfarande lika engagerad i sitt arbete, gillar kundkontakten och att arbeta med sälj. Han vill fortsätta och vara med och utveckla ISOPARTNER. Arbetet skall vara lärande och utvecklande och en känsla av win/win vilket jag tycker det är.  Vi har genom åren skapat nära och långvariga relationer med många kunder och partners vilket han tror är nyckeln till vår framgång.

Jonas ser ljust på framtiden men det finns utmaningar. En av utmaningarna är kunskapsöverföring till nästa generation. Att föra ut budskapen till beslutsfattare och den breda allmänheten om betydelsen av teknisk isolering. Ett renoveringsprojekt är lika mycket värt som nyproduktion, säger han.

Många är oroliga för konjunkturen just nu, men vi arbetar tveklöst i ”rätt” bransch och med produkter som kommer att efterfrågas för att vi skall klara av att nå uppsatta klimat och energimål. Vår bransch arbetar för en mer hållbar framtid, avslutar Jonas i denna intervju. 

Här hittar kontaktuppgifter till personerna i artikeln Läs gärna våra andra artiklar!