Vi ser fram emot att höra från dig
Ring oss idag!

Rockwool

ROCKWOOL är en världsledande tillverkare av stenullsisolering och erbjuder ett komplett utbud av högpresterande och hållbara isoleringsprodukter för byggnadsindustrin.

Rockwools isoleringsprodukter är baserade på väl utvecklad stenullsteknik för avancerade system och produkter. I ROCKWOOL ingår även flera systerbolag som levererar speciallösningar för trädgårds-, marin- och offshoresektorn.

Rockwool driver 45 fabriker i tre världsdelar (Europa, Nordamerika och Asien) och har ett globalt nätverk av försäljningskontor, distributörer och partners.

Företagets historia sträcker sig tillbaka mer än hundra år då de anmärkningsvärda egenskaperna hos stenullen upptäcktes i början av 1900-talet.
Idag är ROCKWOOL verksamt i mer än 39 länder, från Kanada i väst till Malaysia i öst.

Stenullsisolering är tillverkad av den naturliga resursen vulkanisk sten Det är inte bara ett naturligt hållbart material, det har också en unik kombination av fördelar. Alla Rockwools isoleringsprodukter har enastående brand-, akustiska- och termiska isoleringsegenskaper samt en lång hållbarhet, vilket gör det till ett hållbart och kostnadseffektivt val.

Rockwool Conlit

Rockwool Conlit – Ett system för att brandisolera ventilationskanaler

Produkterna i Rockwools väl beprövade produktprogram Conlit är specifikt framtagna för att klara de höga krav som ställs på brandisolering av ventilationskanaler samtidigt som produkterna i sig är lätta att använda, både med hänsyn till stenullens formbarhet till tydliga montageanvisningar och enkelhet vid dimensionering. Produkterna tillverkas av obrännbar, fukt- och vattenavstötande stenull.

Nätmattorna är på en sida beklädda med komfortskikt av nonwoven-väv eller med svart yta av aluminiumfolie/svart väv beroende på isoleringstjocklek. Utanpå ytskiktet är de försedda med  galvaniserat nät. 

Skivorna är på en sida försedda med svart aluminiumfolie.

Tillsammans med övriga ingående komponenter är, beroende på isoleringstjocklek, mattorna godkända för installationer upp till EI120 på cirkulära kanaler och på EI30 på rektangulära kanaler samt skivorna upp till EI120 på rektangulära kanaler.
Samtidigt som produkterna uppfyller den angivna brandtekniska klassen fungerar de som värmeisolering på anläggningen. Skivorna kan dessutom, om de tejpas med avsedd tejp, användas vid utvänding kondensiolering av kanalerna.

Till produkterna

ProRox PS 960 – Industrirörskål med WR-Tech

Rockwool rörskål ProRox PS 960 är en oklädd industrirörskål av obrännbar stenull avsedd för termisk och akustisk isolering. 

Rörskålen tillverkas med det innovativa bindemedlet WR-Tech som bidrar till att minska risken för korrosion under isoleringen (CUI) och bidrar till att bibehålla stenullens goda vattenavvisande egenskaper även vid höga temperaturer inom CUI-intervallet.

ProRox PS 960 har en högsta användningstemperatur på 650 ⁰C och en densitet på 100kg/m3

Till produkten

ProRox PS 960
Rockwool ProRox

Rockwool ProRox nätmattor för industriella montage

ProRox nätmattor i obrännbar stenull är specifikt anpassade för att värmeisolera rör i industriell miljö. 

Nätmattorna WM950 och WM960 är tillverkade med WR-Tech, ett bindemedel som bidrar till att bibehålla stenullens goda vattenavvisande egenskaper även vid högre temperaturer. Nätmattan är  på en sida försedd med galvaniserat nät, antingen utan ytbeklädnad eller försedd med rutarmerad aluminiumfolie mellan nät och stenull.

ProRox WM950 har en densitet på 80kg/m3 och har en högsta användningstemperatur på 640 ⁰C. ProRox WM960 har en densitet på 100kg/m3 och har en högsta användningstemperatur på 660 ⁰C

ProRox WM967 är en nätmatta med densitet 100kg/m3, högsta användningstemperatur 660⁰C. Nätmattorna är på en sida försedd med galvaniserat nät och finns förutom i oklätt utförande även med ytbeklädnad mellan nät och stenull, antingen med komfortskikt av nonwoven eller med rutarmerad aluminiumfolie.

Beräknas yttemperaturen bli  80⁰C eller högre ska oklädda mattor användas.Nätmattorna går att specialbeställa med rostfritt nät/tråd.