Vi ser fram emot att höra från dig
Ring oss idag!

Paroc

Paroc är en av Sveriges ledande mineralullsproducenter inom såväl byggisolering som teknisk isolering. Produkterna är tillverkade i obrännbar stenull. 

Paroc har ett brett sortiment av produkter inom teknisk isolering. I sortimentet PAROC HVAC finns produkter avpassade för värme- och kondensisolering av VVS-installationer och i produktsortimentet PAROC PRO finns produkter speciellt avpassade för industriella applikationer. 

I sortimentet finns också produkter anpassade för offshore- och marinbranschen samt produkter för brandisolering av konstruktioner. 

Sedan 2018 är Paroc en del av Owens Corning, som utvecklar, tillverkar och marknadsför isolerings-, tak- och glasfiberkompositer.

ÖVERSIKT PAROCPRODUKTER

Paroc rörskål, HVAC Section Alucoat T

Rörskål i stenull för varma och kalla rör och som kondensisolering. Rörskålen är  godkänd i brandgenomföringar av vattenfyllda rör av såväl järn, koppar som ett flertal typer av kompositrör.

För ett smidigt montage är rörskålarna försedda med ytbeklädnad av aluminiufolie och tejpremsa i  längsgående överlapp. Skarvar ska fogtätas med aluminiumtejp vid montage på kallvattenrör och komfortkyla. Obrännbart material enligt Euroclass A2L-s1,d0.

TILL PRODUKTERNA

Paroc_Alucoat_T
Brandskiva_Paroc_FPS17_Sweden

Brandskiva PAROC FPS17  för brandisolering av stålkonstruktioner

Obrännbar stenullsskiva i tjocklekar från 20 mm upp till 60mm. Skiva med  hög densitet, ca 170kg/m3. Avsedd för brandisolering av bärande konstruktioner av stål upp till brandklass R240.

Lättanvända skivor i behändigt format. Levereras i plastade paket. Till skivorna finns ett komplett leveransprogram med svetsspik och isoleringsskruvar.   

Till produkterna

PAROC PRO – Produkter för industriella applikationer och för höga temperaturer

I sortimentet PAROC PRO samlar Paroc produkter anpassade för termisk och energibesparande isolering av rör,tankar pannväggar och andra installationer inom exempelvis process- och kraftindustrin. Produkterna är också lämpliga att användas på andra installationer där temperaturen eller vibrationer kräver det.

Sortimentet består av rörskålar (en- och tvålags)  nätmattor, lamellmattor och skivor tillverkade av stenull och i vissa fall försedda med ytbeklädnader.

Högsta användningstemperatur för respektive produkt framgår av produktbeskrivningarna.

Till produkterna   Paroc Industriguide
 

Cortus-Hoganas-26_Lock