Vi ser fram emot att höra från dig
Ring oss idag!

Paroc

Paroc är en av Sveriges ledande mineralullsproducenter inom såväl byggisolering som teknisk isolering. Produkterna är tillverkade i obrännbar stenull.

Paroc har ett brett sortiment med teknisk isolering. Dels med sortimentet PAROC HVAC med produkter anpassade för VVS-installationer, dels med sortimentet PAROC FIRE för lösningar inom brandisolering av ventilationskanaler men också i sortimentet PAROC PRO med produkter anpassade för industriapplikationer.

I sortimentet finns också produkter anpassade för offshore- och marinbranschen samt produkter för brandisolering av konstruktioner.

Sedan 2018 är Paroc en del av Owens Corning, som utvecklar, tillverkar och marknadsför isolerings-, tak- och glasfiberkompositer.  

Översikt Parocprodukter

Paroc rörskål, HVAC Section Alucoat T

Rörskål i stenull för varma och kalla rör och som kondensisolering. Rörskålen är  godkänd i brandgenomföringar av vattenfyllda rör av såväl järn, koppar som ett flertal typer av kompositrör.

 För ett smidigt montage är rörskålarna försedda med ytbeklädnad av aluminiufolie och tejpremsa i  längsgående överlapp. Skarvar ska fogtätas med aluminiumtejp vid montage på kallvattenrör och komfortkyla. Obrännbart material enligt Euroclass A2L-s1,d0.

Till produkterna

Paroc_Alucoat_T
Paroc circular ducts EI120

PAROC DuctProtect -  Ett brett sortiment för brandisolering av ventilationskanaler

Mattor och skivor i stenull godkända för brandisolering upp till EI 120 på cirkulära kanaler och upp till EI90 på rektangulära kanaler.

Förutom brandskyddet ger dessutom produkterna samtidigt värme- och ljudisolering.
Sortimentet omfattar skivor ytbeklädda med svart folie – BlackCoat och nätmattor med ytbeklädnad av BlackCoat eller comfortytskikt av non-wovenväv. Skivorna kan även efter tejpning av skarvar användas som kondensisolering på rektangulära kanaler.

Produkterna i Parocs system HVAC Fire för utvändig brandisolering av ventilationskanaler är testade och godkända enligt nu gällande teststandard. Produkterna är klassade som obrännbara enligt Euroclass A1 eller A2-s1,d0

Till produkterna

Brandskiva PAROC FPS17  för brandisolering av stålkonstruktioner

Obrännbar stenullsskiva i tjocklekar från 20 mm upp till 60mm. Skiva med  hög densitet, ca 170kg/m3. Avsedd för brandisolering av bärande konstruktioner av stål upp till brandklass R240. 

Lättanvända skivor i behändigt format. Levereras i plastade paket. Till skivorna finns ett komplett leveransprogram med svetsspik och isoleringsskruvar.   

Till produkterna

Brandskiva_Paroc_FPS17_Sweden