Vi ser fram emot att höra från dig
Ring oss idag!

Isover

Isover är en del av den franska koncernen Sain-Gabain som designar, tillverkar och distribuerar byggmateriel till framtidens hem. Lösningar som gör livet bekvämare, mer ekonomiskt och miljömässigt hållbart. I Sverige märks förutom Isover bl a även varumärkena Ecophon,  Dalapro, Gyproc och Weber bland företagen inom Saint Gobain Sweden AB.

Isover i Sverige har sedan 1930-talet varit en av de ledande producenterna för av isolering, från 1967 under namnet Gullfiber men sedan 1999 under namnet Isover med fabrik i Billesholm för tillverkning  glasullsisolering för såväl teknisk isolering som byggisolering.

I Sverige marknadsför och erbjuder Isover ett komplett sortiment av kvalitetsprodukter under varumärkena ISOVER för VVS- och bygginstallationer och ULTIMATE för brand- och värmeisolering.

Glasull tillverkad av Isover innehåller minst 70% återvunnet glas.

Översikt Isoverprodukter

Isover Rörskål – Climpipe Section Alu2

Rörskålar tillverkad i glasull som kombinerar låg vikt med goda isoleringsegenskaper. Avsedd för termisk isolering av kylrör, ångrör, kall- och varmvattenledningar.

Den lättmonterade rörskålen är klädd med ångbromsande aluminiumfolie och försedd med tejpremsa i längstående överlapp. Vid kondensisolering ska samtliga skarvar tejpas med Isover aluminiumfolietejp.

Rörskålarna är klassade som obrännbart material A2L-s1,d0.

Till produkterna

Climipe_Section_Alu2_Isover
Climcover_Lamella_alu2_Isover

Isover Folielamellmatta – Climcover lamella Alu2

Lätta glasullsmattor med tvärställda lameller limmade på ångbromsande aluminiumfolie.

Används som kondensisolering av ventilationskanaler, men också som värmeisolering av luftbehandlingssystem och tankar/cisterner.

Tack vare de tvärställda lamellerna blir mattorna smidiga och följsamma att montera även på kanaler med mindre diametrar. Lamellmattorna är också utmärkta att använda på rektangulära kanaler.

Vid kondensisolering ska skarvarna fogtätas med godkänd aluminiumtejp.

Mattorna är obrännbara, Euroclass A2L-S1,d0

Till produkterna

Ultimate U Protect 4.0 Black  - Brandskydd av ventilationskanaler

Nätmattor och skivor tillverkad i spänstig obrännbar Ultimate – ett material som förutom förbättrade brandegenskaper har glasullens unika och positiva egenskaper.

Mattorna är på en sida försedda med galvaniserat nät och svart aluminiumfolie. Skivorna, avsedda för rektangulära ventilationskanaler är på en sida försedda med svart aluminiumfolie, vid tejpning av skarvar fungerar dessa också som kondensisolering.

Ultimate Protect Black klarar de höga kraven på utvändig brandisolering av kanaler för såväl brandreaktion som brandmotstånd samtidigt som de har en låg vikt.

Samtidigt som isoleringen av kanalerna fungerar som ett passivt brandskydd  är den hela tiden en väl fungerande värmeisolering som ger minskade energiförluster samt ljudisolering.

Den svarta folien bidrar inte bara till en förbättrad brandsäkerhet tack vare ytskiktets förmåga att avge strålningsenergi utan gör det också enkelt att kontrollera att brandklassad isolering har monterats.

Till produkterna

Isover_u_protect_roll