Vi ser fram emot att höra från dig
Ring oss idag!

Rörskålar

Isopartner lagerför ett brett sortiment av rörskålar från marknadsledande tillverkarare som Paroc och Isover för att säkerställa väldokumentarade produkter av hög kvalitet.  Isopartner tillhandahåller även rörskålar för ljudisolering.

Paroc_Alucoat_T

Paroc rörskål, HVAC Section Alucoat T

Paroc rörskålar i stenull för varma och kalla rör samt som kondensisolering. Rörskålen är godkänd i brandgenomföringar av vattenfyllda rör av såväl järn, koppar samt som ett flertal typer av kompositrör.

För ett smidigt montage är rörskålarna försedda med ytbeklädnad av aluminiumfolie och tejpremsa i längsgående överlapp. Skarvar ska fogtätas med aluminiumtejp vid montage på kallvattenrör och komfortkyla.  Obrännbart material enligt Euroclass A2L-s1,d0.


TILL PRODUKTERNA

Isover Rörskål – Climpipe Section Alu2


Rörskålar tillverkad i glasull som kombinerar låg vikt med goda isoleringsegenskaper. Avsedd för termisk isolering av kylrör, ångrör samt kall- och varmvattenledningar. Den lättmonterade rörskålen är klädd med ångbromsande aluminiumfolie och försedd med tejpremsa i längstående överlapp. Vid kondensisolering ska samtliga skarvar tejpas med Isover aluminiumfolietejp. Rörskålarna är klassade som obrännbart material A2L-s1,d0.


TILL PRODUKTERNA
 

Climipe_Section_Alu2_Isover
Atis_SonotubeT

Sonotube T – Ljudisolerande rörskålar


Lättmonterad rörskål i första hand avsedd för ljudisolering av avloppsrör och för regnvattenrör. Sonotube T är tillverkad i 25mm glasull med ett lager EPDM-gummi därefter ytbeklädd med av glasfiberarmerad aluminiumfolie. Reducerar ljud med upp till ca 20 db(A).  Fungerar efter tejpning med aluminiumtejp av skarvar även som kondensisolering.

 

TILL PRODUKTERNA   


 

Rörskålar av mineralull - Lättmonterad rörsisolering med goda isolervärden.

Mineralullsskålar används i första hand för isolering av kall- och varmvattenledningar. Är också utmärkta att använda för kondensisolering samt för ångledningar. Tack vare fibrernas riktning ”runt” röret så blir isoleringsförmågan hög. Samtliga våra rörskålar för VS-installationer, oavsett fabrikat, är försedda med glasfiberarmerad aluminiumfolie och med tejpremsa för längsgående förslutning. Vid isolering av kalla rör och kondensisolering måste även övriga skarvar tejpas med godkänd aluminiumtejptejp.


Mineralullskålarna är tillsammans med den fabriksmonterade aluminiumfolien klassade som obrännbara och kan därför med fördel användas i miljöer där särskilda krav på ytskikt föreligger, exempelvis i utrymningsvägar.


•    Paroc rörskål HVAC Section Alucoat T
        
•    Isover rörskål Climpipe Section Alu2