Vi ser fram emot att höra från dig
Ring oss idag!

Vi besöker Eskilstuna Isolering AB

Vi fick förmånen att följa med ISOPARTNER's säljare Micael Forslund på ett kundbesök i Eskilstuna. Vi skulle besöka Eskilstuna isolering AB som i år fyller 10 år. På vår filial i Årsta möte vi upp Micael för en gemensam bilresa till Eskilstuna. Under vår resa pratade vi allt mellan himmel och jord och förstod att vi båda har ett historieintresse. Det märkte vi när vi tagit oss igenom morgonköerna och passerade Botkyrka kyrka som är från 1100-talet och figurerar i Lars Widdings karolinersviten som vi båda hade läst.

Micael har arbetat många år i branschen så det blev mycket marknadsprat under resan. Efter motorvägen till Eskilstuna ser man många nybyggnationer och Micael pekar ut ett nytt kommande stort projekt som Eskilstuna isolering fått.

Lunch på Eskilstuna GK

Lunch på Eskilstuna GK

Vi skulle träffa Per-Åke Lasson (Perra), Peter SödergrenEskilstuna Isolering AB och Nicklas Andersén från Isover för en lunch på Eskilstuna GK.

Att det blev en lunch på klubben denna soliga vårdag kändes naturligt då golf är ett stort intresse hos Peter och Perra. Man är även med och sponsrar och har en skylt med firmanamnet på klubben.

Eskilstuna Isolering startade hösten 2013 av Peter och Per-Åke. Båda har tillsammans 60 års erfarenhet av teknisk isolering. Företaget består av fem medarbetare och arbetar både med rör och ventilationsisolering och plåtarbeten. Man har en liten del av sitt kontor och lager som är beläget på Mått Jahnssons vägg 16 inrett för plåttillverkning. Rör och ventilmärkning är också en del av verksamheten.

Eskilstuna Isolering har möjlighet att ta emot leveranser av teknisk isolering och tillbehör till sitt lager. Lösningen med eget lager var vanligare förr,  men idag håller vi (ISOPARTNER) lager och levererar ut till olika byggarbetsplatser. Peter och Perra har valt att ha ett eget litet lager där man har material för sina olika servicearbeten. Självklart blir det leveranser direkt till arbetsplatsen också.

Peter Södergren

Peter är 52 år, han har familj bestående av fru och två barn, en son och en dotter. Peter pluggade handel och kontor på gymnasiet innan han började arbeta på isoleringsföretaget Södergren & Frick AB i Eskilstuna. Man kan säga att det ligger i släkten att arbeta med isolering. Peter fick sitt yrkesbevis vid 21-års ålder och arbetade med att montera isolering på ventilation och rör fram till 2005.

Från 2005 fram till 2013 arbetade Peter som platschef. Det var detta år som han tillsammans med Perra bestämde sig för att stå på egna ben och starta Eskilstuna Isolering.

Som vi nämnde tidigare i artikeln så har golf en stor plats hos Peter, han säger att han och hela familjen är sportintresserade. Peter berättar att hjärtat klappar lite extra för Brynäs hockey.

Båtliv är också ett intresse som familjen delar.

Peter Södergren
Per-Åke Larsson

Per-Åke Larsson

Perra är 57 år, har fru och två barn och hund. Gillar golf som vi skrev tidigare, och har ett stort bilintresse. Han är ägare till en liten Mazda Miata som familjen döpt till “glassbilen”. På frågan varför? berättar Perra att man nästa bara använder bilen till att åka och köpa glass under sommaren, säger han och ler.

Perra startade sitt yrkesliv efter skolan med att arbeta på sågverk under tre år. Han gick en AMU utbildning i plåtslageri i Sundsvall. Han arbetade som lärling i nio månader och fick sitt yrkesbevis när han var 20 år.

Peter och Perra har känt varandra sedan 1988 så det kändes naturligt att de skulle starta företag tillsammans, berättar han. Som en liten anekdot berättar Perra att Peter har varit min  lärling, arbetskamrat, chef och kompanjon.

Perra tog ett uppehåll från isoleringen under tre år och arbetade på Rusta. Efter de tre åren insåg han att det var i denna bransch han ville arbeta. Han var även involverad i ca. tre år inom IF och åkte runt och utbildade och auktoriserade gällande cellgummi.

Eskilstuna Isolering AB

Både Peter och Perra ser ljust på framtiden, man har stora arbeten rullande och man har arbeten som är på väg in. Man har gått från som mest tio personer till fem med dem själv inräknade på företaget och tycker att man har en bättre koll på tillvaron när man inte är för många.

Vi har tagit oss till deras lager och kontor och fortsätter vårt samtal. På lagret står det många kartonger med Isover rörskål, en rörskål man föredrar att arbeta med. Dom berättar att dom beställer direktleveranser och ser till att dom mest frekventa dimensionerna finns tillgängligt på lagret. Samarbetet mellan ISOPARTNER och ISOVER och dom själva är tight och bra, tycker dom.

På frågan var de har sina arbeten berättar de att många arbeten ligger i Eskilstuna med omnejd men vi är flexibla och “man åker dit kunden vill”.  I dag bryr man sig om oisolerade rör på ett annat sätt än man gjorde för ett antal år sedan. Ökade energikostnader gör att många ser om sitt hus. De berättar att de har isolerat rör på en chokladfabrik som innehöll choklad och honung. Allt isolerande är mycket positivt för miljö och plånbok.

Peter och Perra har haft mycket arbete på Parken Zoo och berättade en rolig anekdot. Vid ett av isoleringsarbetarna blev alla små apor (samma sorts apa som Pippi hade) helt tokiga när dom skulle montera blanka rörmanschetter. Dom hängde i staketet och skrek och gapade.

Eskilstuna Isolering AB
Isover Nicklas Andersén

Nicklas Andersén, regionchef Isover

Vi fick en pratstund med regionchef Nicklas Andersen på Isover. Nicklas har arbetat länge i branschen
och startade sitt arbete på Isover år 2002. Han är utbildad byggnadsingenjör och har en bakgrund
som arbetsledare på NCC . Han har arbetat på Svensk Byggtjänst i nästan nio år med information och utbildning av personer inom byggbranschen samt förvaltning, kommun och skola.

Några års arbete med projektförsäljning på Velfac Fönster,  innan han började på Isover arbetade han sex år på Gyproc. Sex år med gips, säger han skämtsamt och ler.

Nicklas har en familj bestående av fru och två barn. Han gillar friluftsliv med skidåkning, åka
långfärdsskridskor, fiske och paddla. Nicklas har även han en Mazda Miata som han tar fram då sommaren är som bäst!

Här avslutar vi denna trevliga dag och vi vill ge ett stort tack till alla inblandade.

Läs gärna våra andra artiklar! Till nyheter