Vi ser fram emot att höra från dig
Ring oss idag!

VI MÖTER CRILLES ISOLERING AB

Vi hade planerat att få till en träff i Västervik med Kristian Dahlroth, ägare till Crilles Isolering AB för en intervju och att få göra ett besök på ett pågående projekt som dom har, NYPS-Västervik, mig själv och vår säljare Jimmy Hörlin i Malmö som är säljansvarig på detta projekt. 

Det är svårt att få till godkännande för ett besök på ett sådant byggprojekt, och som det är för många är tiden en faktor och många gånger en bristvara. Istället för ett fysiskt besök som hade varit mycket trevligt, bestämde vi oss för att köra ett digitalt möte och att bilder skickas via mail. Kanske lite okonventionellt men sedan pandemin har många fysiska möten bytts ut mot digitala.

Kristian Dahlrot

Kristian Dahlroth

Vi började intervjun med att fråga vem är Kristian Dahlroth? Kristian berättar att han är 50 år och bor i Rödeby utanför Karlskrona. Han har två barn i 8 och 12 år, de har ett stort intresse för konst, kultur och teater. Kristian delar och engagerar sig deras intresse och åker landet runt på olika auktioner, berättar han. 

Andra intressen Kristian har är att träna brukshundar, han är allmänt sportintresserad och gillar golf. Ett annat intresse han har är att driva företag, säger han med ett skratt. På frågan hur resan ser ut från skolan till där han är idag berättar Kristian att han gick grundskolan och efter den började plugga drift och underhåll. Jag kände att jag var mer praktiskt lagd och tyckte att VVS skulle passa bättre.

Efter ett år på VVS utbildningen hoppade jag av och började arbeta med teknisk isolering. Pappa hade isoleringsfirma, Dahlroth Isolering AB. Jag är självlärd och har arbetat med isolering i över 30 år, avslutar han om sin bakgrund.

Crilles Isolering

Kristian berättar att företaget startades 1994 och fyller i år 30 år. Vi passade på att gratulera med ett HIP HIP HURRA. Kristian fortsätter, vi finns i Karlskrona och arbetar i hela södra Sverige. Vi är idag 14 personer som arbetar i företaget med 5 nyanställda sedan augusti förra året. Vi arbetar till 90% med rörisolering men utför även isolering av ventilation och rörmärkning.

Vi arbetar även med brandtätning och det är en del av verksamheten som växer. Jag har två personer som arbetar på heltid med brandtätning men har 10 personer som behärskar arbetet . Idag har jag ett dotterbolag som heter CI Brand AB. Brandtätningen har blivit stort, jag har varit på tidigt och har bra relationer med brandkonsulter.

Crilles Isolering
NYPS-Västervik

NYPS-Västervik

I Västervik bygger Skanska en byggnad som ska hysa rättspsykiatri, psykiatrisk akutmottagning, mottagningar och psykiatriska vårdavdelningar. Den 24 500 kvadratmeter stora byggnaden har nio våningar, varav sju är ovan jord. Uppdraget utförs i ett nära samarbete med uppdragsgivaren Region Kalmar län och skall stå klart våren 2025.

Här har Crilles isolering alla discipliner förut utom isolering av ventilationen. Det är ca. 20 000 meter rör som skall isoleras fördelat på varmt och kallt. I detta projekt används rörskål både från Isover och Paroc i dimensioner upp till 273/100. Den kalla sidan isoleras med AF/Armaflex från Armacell. 

Kristian säger att detta är ett bra projekt, det är snyggt och städat. Varje dag startar med ett morgonmöte kl.06:30. Det är ett bra samspel mellan alla entreprenörer. Arbetet är uppdelat i zoner, det är fyra zoner på varje plan. Vi har 4 till 6 personer som arbetar här varje vecka. 

Jimmy Hörlin

Vi frågade om hur leveranserna fungerar till detta projekt. Jimmy Hörlin, vår säljare i Malmö berättar att vi levererar med egen bil två gånger i veckan till en leveranspool som distribuerar ut till specifika delar på bygget. Det har fungerat mycket bra, tillägger Kristian. Dialogen med vår beställare gör att vi kan vara ute i god tid med våra beställningar.

Jimmy Hörlin
FR_Service_Transit

FR Service Transit

På detta projekt installeras många FR Service Transit berättar Kristian. En produkt från Protecta, utformad att upprätthålla, med eller utan kablar brandmotståndet i väggar och bjälklag när dessa bryts av genomgående kablar och/eller plaströr. Den är väldigt smidig att montera. I och med dialogen med vår beställare är vi tidigt in i projektet, då finns inte kabelstegar etc i vägen. Vi monterar i princip i tomma korridorer, tillägger Kristian. 

FR Service Transit mounted

Abba Sjöbeck försäljningschef på Protecta

Vi ville veta lite mer hur man fått upp ögonen för FR Service Transit på detta projekt. Kristian berättar att han har haft en dialog med Abba Sjöbeck på Protecta som tagit fram underlag som jag har presenterat för min beställare.

Vi ringde upp Abba som berättade att han hade ett tidigt samtal med Kristian och kunde ta fram underlag med bilder och dokument samt text om hur kostnadseffektiv denna godkända lösning är. FR Service Transit är idealisk för installationer som kan komma att kompletteras , eller ersättas i framtiden.

När jag presenterade lösningen för min beställare, berättar Kristian, tyckte dom att den var bra och ville få den lösning på plats. Både Abba och Kristian betonar vikten av att komma in tidigt i projekten, då har man framförallt  möjlighet att informera om vilka förutsättningar som krävs för att kunna montera en korrekt och godkänd lösning. Kommer man in sent, då finns inte rätt förutsättningar. Att skapa rätt förutsättningar i efterhand, om det ens är möjligt, blir alltid dyrt.

Abba nämner att han har ett nära samarbete med montörerna och bidrar med teknisk support under projektets gång om det behövs. Han har även haft utbildningar bestående av en teoretisk och en praktisk del. Då går vi bland annat igenom aktuella regelverk, optimala produktval och applikationsteknik med Kristians montörer.

Vi tackar Abba för ett trevligt samtal.

Abba_Sjöbeck

Avslutande frågor till Kristian

Vi frågade om relationen till Isopartner och fick en huvudskakning och en suck ,sen ett stort garv och ett leende. Vi har ett bra och långt samarbete med Isopartner,  framförallt i Växjö, säger han. Vi frågade vad som är roligast i arbetet. Kristian nämner variation, jag har alltid arbetat med frihet under ansvar. Jag tror det är en bra väg att gå, säger han. 

Alla kan driva ett projekt, jag lägger mig inte i utan jag litar på min personal. Dom sköter sig själva. Vi frågade vad som krävs för att bli isolerare? att man är praktisk lagd svarar han, och att man kan arbeta med armarna ovan huvudet. Idag söker kakelsättare och målare arbeten som brandtätare berättar han. Jag tycker att framtiden just nu ser bra ut arbetsmässigt. Tunga industrier gör stora satsningar, även militären satsar beroende på omvärldsläget.  

Vi har ett nytt stort projekt på gång och det svåra jag ser är att hitta personal, avslutar han vår intervju.  

Det är alltid trevligt att träffas, men det här sättet gick bra det med. Vi tackar alla inblandade för ett trevligt digitalt möte.

Läs även våra andra artiklar