Vi ser fram emot att höra från dig
Ring oss idag!

KINGSPAN

Kingspan utvecklar och tillverkar högeffektiv isolering för industriell användning. Produkterna används i bland annat kyl- och frysfordon och i rörledningar förprocess- och petrokemisk industri.  PIR-isolering från Kingspan är känt som bland de tunnaste och mest effektiva rörisoleringar som finns på marknaden.

Med Kingspans högeffektiva isolerlösningar är det enkelt att spara värdefullt utrymme. Kingspan erbjuder några av marknadens ledande isoleringsprodukter med mycket låga lambdavärde, bra brandegenskaper och med ett starkt hållbarhetsperspektiv. Med över 40 års erfarenhet av att utveckla isolering är Kingspan engagerade och ödmjuka inför framtidens klimatutmaningar. Kingspan vill bidra till framtidens byggande, genom dess högeffektiva isolerprodukter och genom rådgivning.

Rörskålar och skivor i PIR

En av Isopartners leverantörer av rörskålar i PIR för industriell tillämpning  är Kingspan (Tarecpir).
PIR är en förkortning för polyisocyanurat. PIR är den ”förbättrade versionen” av PUR. Den har ännu högre isoleringsvärde och mycket goda brandskyddsegenskaper.

Tarecpir-sortimentet består av styv, CFC/HCFC-fri PIR-isolering som lämpar sig för en mängd olika användningsområden, t.ex. processindustri, petrokemisk industri och LNG där produkterna i regel måste tåla väldigt låga temperaturer och där även den låga värmeledningsförmågan och brandegenskaperna är väldigt viktiga.  Även om Tarecpir har alla fördelar hos styv polyuretanisolering (PUR) har materialet samtidigt betydligt högre motståndskraft mot brand och flamspridning än PUR.

Värmeledningsförmågan på PIR tillhör de lägsta bland alla klassiska isoleringsmaterial. Det innebär att PIR isolerar bättre med samma tjocklek. Isoleringsskiktet blir med andra ord tunnare och mer effektivt, vilket frigör utrymme i konstruktionen. 

Kingspan_Tarec_pir