Vi ser fram emot att höra från dig
Ring oss idag!

Paroc Duct protect System

PAROC® DUCT PROTECT™ SYSTEM ett komplett system för brandsäkring av ventilationskanaler

Tack vare en helhetssyn på brandskydd av ventilationskanaler och noggrant genomförda tester av samtliga ingående komponenter; såväl isolering som tillbehör, har Paroc ytterligare förbättra brandskyddet samtidigt som dom förenklar dimensionering och installation. Sortimentet är certifierat och testat enligt standard EN1366-1 och ger ett underhållsfritt brandskydd under byggnadens hela livslängd.

Paroc_Duct_Protect_System

Paroc_FireSeal

Nyheter i PAROC DUCT PROTECT SYSTEM

Nätmattor
PAROC HVAC Fire Mat BlackCoat

  • 70 mm godkänd för EI60 rektangulär kanal

PAROC HVAC Fire Comfort 

  • 30 mm godkänd för EI15 cirkulär kanal 
  • 40 mm blir godkänd för EI30 rektangulär kanal
  • 70 mm godkänd för EI60 rektangulär kanal

Brandskivor
PAROC HVAC Fire Slab BlackCoat

  • 70 mm godkänd för EI120 rektangulär kanal

Tillbehör

Ny silikatbaserad brandtätningsmassa testad enligt EN 1366–1
 

Se vårt paroc hvac black coat sortiment

EI60-NÄTMATTA FÖR REKTANGULÄRA VENTILATIONSKANALER 

Paroc nätmattor PAROC HVAC FIRE MAT BLACK COAT och COMFORT 70 mm finns nu godkända för Brandklass EI60 för brandsäkring av både cirkulära och rektangulära kanaler i ett brett sortiment av olika tjocklekar. 
Isoleringen av ventilationskanaler med PAROC Hvac Fire Mats ger ett underhållsfritt brandskydd. Systemet ger brand-, värme- och ljudisolering i en och samma produkt. Produkten är försedd med ett nät som gör installationen säker och limfri. PAROC Hvac Fire Mat är testad enligt den harmoniserade europeiska standarden EN 1366–1 och är godkänd för brandskydd upp till 120 minuter och vid genomföringar i alla typer av brandklassade väggar, t ex betong och gipsregelväggar.

Paroc_Natmatta_Hvac_Fire_BlackCoat_Paroc_Natmatta_Hvac_fire_Comfort

Ny Pocketguide

Paroc har uppdaterat Pocketguiden med de nyheter som finns i PAROC® DUCT PROTECT SYSTEM, inklusive nya godkända brandklasser och nya produkter.

FINNS ATT LADDA NER HÄR URL

Uppdaterat installationsanvisning

Paroc har uppdaterat installationsanvisning för EI60 Isolering av rektangulär ventilationskanaler med PAROC HVAC FIRE MATS

FINNS ATT LADDA NER HÄR

Paroc_on_tour

Paroc On Tour

Under oktober genomför Paroc sin ”Paroc On Tour” ute på våra filialer runtom i Sverige. Konceptet innebär att Paroc besöker filialen med två representanter under en hel dag. De ställer upp ett bord med informationsmaterial och Svarar på frågor, går igenom nyheter främst kring brandisolering av ventilationskanaler men även kring branschstandarden, industrinyheter etc.

Paroc kommer att ha ett tidsatt utbildningspass, men självklart kommer man att fånga upp frågor som dyker upp under dagen. Håll utkik i våra butiker, där kommer vi att informera med både muntligt och genom flygblad om vilket datum det kommer att ske.

Välkomna!

Till Paroc On Tour