Vi ser fram emot att höra från dig
Ring oss idag!

Möt isopartnern Pierre Von Sicard på besök på filial Årsta

Vi kommer med start i år att presentera vår personal och våra filialer runtom i Sverige i en serie artiklar

Sverige är ett stort land eller kanske bättre att säga ett långt land. Våra filialer är utspridda och lokalt har vi nära relationer med våra partners, vilket är en viktig faktor hos oss på Isopartner.

Att sitta ner över en kaffe och prata högt och lågt om allt, få skratta, byta tankar och idéer är för oss grundläggande. Med start i år kommer vi återkommande skriva artiklar och presentera våra filialer och alla som arbetar där för att ge våra läsare möjlighet att lära känna oss lite bättre.

Ibland gör vi lite djupare intervjuer. Först ut är försäljningschef Pierre Von Sicard som var på besök på filialen i Årsta.
 

Pierre Von Sicard

Vem är Pierre Von Sicard?

Pierre är 55 år och född och uppvuxen i Dalarna. Gjorde sin militärtjänst i Borås. Som så många andra i Sverige behöver man flytta pga. Arbete, för Pierres del blev det till Stockholm. Han bor idag med sin fru och två vuxna söner norr om Stockholm. Sport är en viktig del i hans liv berättar han och då med fokus på fotboll, ishockey och golf.  Han följer Leksand och IK Brage.

Resor, matlagning och träning har också en stor plats i familjen Sicards liv säger han.

Han har en positiv syn på livet, gillar humor och att få skratta och har en ödmjuk hållning till saker.

Pierre har arbetet över 20 år i branschen. Han har haft olika positioner som bland annat kundmottagare, filialansvarig och säljare. Han har även arbetat i entreprenörsledet under några år.

Han har även arbetat som lagerchef på Elgiganten.  All erfarenhet jag samlat på mig under åren är viktiga komponenter i mitt nuvarande arbete. Man får en förståelse hur allt hänger ihop och hur viktiga alla kollegor är berättar han.

När han fick frågan om vad som fick honom att börja med teknisk isolering berättade han att han kände Mats Forsberg som idag arbetar med inköp och logistik i Isopartner. ( Mats har arbetat över 32 år i branschen och vi kommer att återkomma med en intervju i en senare artikel). Mats berättade att man sökte en kundmottagare på filialen i Solna, detta var år 2002. 

I dag arbetar Pierre som försäljningschef sedan oktober 2021.
 

Hur kan en vecka se ut?

Pierre har sin bas i Stockholm men reser en hel del runt till våra olika filialer för att träffa kollegor. Det blir många resor ner till vårt huvudkontor i Göteborg för möten både internt och med våra partners berättar han.

Varje månad samlar han säljgruppen, oftast via Teams och går igenom föregående månad, tittar framåt och tillsammans bestämmer vilka fokusområden man skall ha kommande månad.

En vanlig dag kan se ut som sådan. Det blir en fika med kunder och kollegor på morgonen, man får sig oftast ett skratt, och även en bild av marknaden om vad som är på gång, vem fick just ”det” projektet eller annat matnyttigt.

Jag gillar den starten på morgonen, man blir glad. Mötet med människor är en stor del av vad allting handlar om säger han. Man utvecklas av det.
 

Pierre Von Sicard_
Isopartner flags

Vad är viktigt för dig?

Vi ställde frågan vad som är viktigt för honom? Han vill utvecklas och lyckas i sin arbetsroll. Vill vara med och driva Isopartner framåt. Jag gillar att utmana mig själv och det är en viktig egenskap i den rollen jag har idag.

Jag har en positiv syn på framtiden, även om världen idag är lite gungig med krig, skenande energipriser och ökande inflation och att man pratar lågkonjunktur så tror jag ändå att vi måste hålla huvudet högt och titta framåt. Ingen vet vad som finns runt hörnet men det viktiga är att ha en plan och alla gör sitt bästa för att ta oss förbi eventuella hinder.
 

 Filial Årsta

Vi passade på att gå runt och prata med kollegor och ta lite bilder på vår filial i Årsta.

Träffade Niclas Johansson, filialansvarig/kundmottagare som satt bakom kunddisken och arbetade. Niclas har arbetat över 28 år i branschen och har lång erfarenhet i att ge våra partners bästa service.

Ute på lagret träffade vi Mikael och Morgan och Classe som var i full gång med att plocka ihop beställningar och ta hand om material leveranser som kommit på morgonen.

Dom berättade att filialen öppnar kl. 06:00. Då har vi fullt upp med att serva våra kunder, det kan vara upp mot 30–35 beställningar direkt på morgonen. När är alla beställningar har plockats ihop till kunderna är det dags att lossa lastbilarna som väntar med nytt material.

Alla våra filialer arbetar lite modernare idag då vi bland annat använder scanners. Årsta var rätt tidigt ute med detta under förra året. Flödet blir säkrare och minskar risken för felplock berättar Mikael och Morgan.

Vi har tre perioder under dagen då det kommer mycket kunder till filialen, morgonen mitt på dagen samt på eftermiddagen. Många kommer in på eftermiddagen för att hämta upp material till morgondagen. Ibland bara för en fika och få en liten pratstund vilket vi tycker är kul.

Vi träffade Micael Forslund och Peter Bergström våra säljare i Stockholm. Micael var mitt i ett kundmöte och Peter som är ny hos oss på Isopartner kom precis tillbaka från ett kundmöte.

Både Micael och Peter har arbetat många år i branschen och är välkända ansikten hos våra kunder.

Tyvärr var inte alla kollegor på plats, så det finns anledning att återkomma och skriva om filialen vid ett senare tillfälle.

Staff and warehouse