Vi ser fram emot att höra från dig
Ring oss idag!

Möt isopartnern

Besök på vår filial i Göteborg

Jag tror dom flesta av våra läsare kommer ihåg vår gamla filial på Von Utfallsgatan i Göteborg. Där har det sålts teknisk isolering under många årtionden, så adressen var snudd på en institution för alla som arbetat länge i branschen.

Dragit och kallt på vintern, varmt på sommaren. Det var trångt men gemytligt i vår kundmottagning där vi även hade kontor och butik.  Den var föremål för ett antal ombyggnader genom åren för att förbättra komforten och optimera ytorna. Det var en snabb och kortfattad summering av lokalen som nu är borta men finns kvar i våra minnen.

År 2020 flyttade vi vår verksamhet lite lägre ned på gatan, eller upp beroende vilken håll man kommer ifrån. Nu finns vi i nya fina lokaler på Industrigatan 39C. Lokaler uppdaterad och anpassade för vår verksamhet idag.

Som Magnus Wall, försäljningsansvarig plåt Sverige utryckte ”som att gå från koja till slott” vilket jag tror dom flesta kan hålla med om.  I den här artikeln får ni träffa människor som arbetar på filialen. 

Nedan ser ni en jämförelse, då och nu.

 

Office and conference room upstairs

En trappa upp

När man kommer upp på övervåning finner  man konferensrum och kontor, personalmatsal och omklädnadsrum. Här uppe håller vi utbildningar och möten med leverantörer och kunder. Kort sagt alla våra partners. Vi har även många interna möten och utbildningar här.

Vår ledningsgrupp som är utsprid i Sverige och Norge har kontor här och träffas regelbundet för möten. Product Management Group som också är utsprida i Sverige träffas även dom här för sina möten. Då det är svårt att få till att alla är samlade samtidigt så kommer vi att återkomma berätta lite om människorna i dessa båda grupper.

Vi vandrar bort i korridoren och kikar in på kontoren. I två av kontoren i början av korridoren hittar vi Christian Holm, säljare isolering, industri och passivt brandskydd och Magnus Wall, försäljningsansvarig byggplåt Sverige och säljare isolering. 

 

Christian Holm är 43 år och född i Göteborg men uppvuxen i Stockholm. Han flyttade tillbaka till Göteborg 2003 och har idag familj med fyra barn. Christian har som intresse att fiska och speciellt flugfiske. Han har ett intresse för mat och gillar att tillbringa tid i köket blad grytor och kastruller.

Christian är utbildad arkeolog, han berättar att när han pluggade arbetade han extra som klätterinstruktör, han arbetade även extra på ålderdomshem och eventföretag. På ISOPARTNER, dåvarande Profisol började han sin anställning år 2007. Han har haft många roller i företaget, lager/logistik och kundmottagare och nu säljare teknisk isolering, industri och passivt brandskydd.

Christian gillar att förkovra sig. Som exempel nämner han våra kundträffar med utbildningspass tillsammans med en leverantör. Han gillar problemlösning och att hitta produkter som underlättar våra kunders vardag. En viktig komponent i sitt arbete är att ha roligt säger han och skrattar.

Christian har varit med på resan där det vi arbetat mycket analogt till ett mer modernt sätt att arbete, vilket han tycker är kul. Han nämner, scanning, Isopartner Portal (vår webshop) och Firelog.

Christian har varit med länge och har självklart många roliga minnen. Han nämner att vi chartrade ett plan för att flyga ner material till ett projekt på Kanarieöarna. Vi har haft flera spännande projekt där vi lastat och levererat med flyg till många ställen i värden under årens lopp berättar han.

Magnus Wall även han 43 år, född och uppvuxen i Göteborg. Han har familj med två barn. Gillar idrott och speciellt lagidrott. Även han har ett stort intresse för mat.

Magnus har arbetat på Isopartner i fem år,  han har en bakgrund inom stålbranschen där han hanterade nyckelkunder hos TATA STEEL. Han har utbildning från sälj & marknadshögskolan med inriktning Kee Account Management. Inom Isopartner har han byggt på kunskaper inom teknisk isolering.

I dag arbetar Magnus som försäljningsansvarig plåt Sverige samt som säljare teknisk isolering. I början av år 2020 förvärvades Plåt & Co Det är en viktig stomme i Isopartners satsning på byggplåt och har bidragit till en mycket fin utveckling inom detta affärsområde. Nu har vi allt under samma tak säger Magnus. Vår nya lokal ger oss möjlighet lagerföra och serva våra kunder och partners med material på helt annat sätt än vi hade möjlighet till i de gamla lokalerna.

Han tycker det är roligt att komma till arbetet, ”många goa arbetskamrater, kunder och partners” säger han.

Christian Holm och Magnus Wall

Vi passerar konferensrum och kommer till andra änden av lokalen. Här hittar vi Anne Lautala som idag arbetar med säljsupport. Anne börjad på Isopartner 2015 och då med lager/logistik och som kundmottagare. Efter att ha arbetat några år med detta blev Anne filialansvarig på filialen i Göteborg.

Shows office upstairs
Anne Lautala

Anne gillar hårdrock, har livsmedelsteknisk utbildning och har arbetat på lagret på SKF.
Hon trivs på Isopartner.

I nästa rum hittar Ulrika Lantz Ekonomiassistent och Elin Stensholm Redovisningsansvarig.
Ulrikes grundutbildning är textil, Produktutvecklare för konfektionsindustrin, arbetat som mönsterkonstruktör för skidkläder under 80/90 talet i Stockholm. Läste sedan inköp och logistik varefter hon arbetade inom teknisk handel under 22 år med allt från order, inköp, ekonomi då åter i Göteborg. Fortsatte med studier till offentlig upphandlare samt prisanalytiker innan jag började på Isopartner hösten 2021 och trivs väldigt bra. 

Elin började sin anställning för 3 månader sedan. Hon gillar att löpträna och skidåkning. Hon är utbildad civilekonom och har tidigare arbetat som redovisningsekonom på Jollyrom och Forbo.
Elin trivs bra på Isopartner och tycker atmosfären är ”välkomnande”.

Ulrike Lantz  och Elin Stensholm

På vårt huvudkontor träffas bl.a. vår ledningsgrupp och Product Management Group för en del av sina möten. Det finns flera människor som arbetar här upp och vi kommer att återkomma med fler intervjuer i en senare artikel.

Nu tar vi trapporna ner till undervåningen.

Customer coffee corner and office on the ground floor

När vi kommer in i butiken passerar vi avdelningen för taksäkerhet och kommer fram till vår fikahörna. Här bjuds det på fika och goa samtal. Vid fika hörnan hittar vi tre kontor. 

 

I första rummet hittar vi Magnus Ellington, tidigare ägare av Plåt & Co som idag är en del av Isopartner. Magnus arbetar som säljare plåt, och bidrar med sin stora erfarenhet och breda kompetens till den fina utvecklingen affärsområde byggplåt har.

 

Här inne har också Alexandra Nilsson, säljare plåt sin kontorsplats. Alexandra har också ett förflutet hos TATA. Hon har arbetat som ordermottagare och innesäljare på TATA Byggsystem AB i Halmstad under 10 år. Hon har även arbetat några år med marknadsföring och projektledning. Alexandra började sin anställning på ISOPARTNER 2020.

 

 

I kontoret intill har Edvin Eklund, säljare teknisk isolering sin bas. Han har arbetat ett antal år på Isopartner både med lager/logistik, kundmottagare och som filialansvarig.

 

 

I det sista kontoret har filialansvarig Magnus Sangberg sin bas. Magnus började sin anställning på Isopartner 2013 och då som chaufför och med arbete på vårt lager. Idag leder och fördelar han arbetet på filialen som filialansvarig och som kundmottagare. Magnus har byggt på sig kunskaper inom plåt och servar även kunder i detta segment.

 

Vi går vidare och kommer fram till kundmottagningen. Innanför disken vid ett av skrivborden arbetar Thomas Bernhard som kundmottagare. Thomas har arbetat med plåt sedan 1999. Han gick el/tele på gymnasiet och är utbildad elektriker. Han kommer också från Plåt & Co och är en viktig kugge i affärsområde plåt. Idag har Thomas byggt på sig kunskaper inom teknisk isolering och servar även kunder inom detta skrå.

Vidare möter vi Mikael Helling och Pontus Borginger. Mikael har arbetat på Isopartner sedan 2014 och då som chaufför på vår lilla lastbil samt arbete på vårt lager. Idag arbetar han med lager/logistik och kundservice på filialen. Mikael har även en son, Tobias Helling som arbetar på vår filial i Årsta. Pontus arbetar som chaufför på vår lastbil. Han har arbetet på Isopartner i fem år. Det blir många mil i bil varje år, Pontus kör leveranser långt utan för stadsgränsen.

Vi finner Ivan Vasic´ vid kaffeapparaten för en kaffepaus. Ivan har arbetat på Isopartner ett och halvt år.  Han har tidigare arbetat med däck och som arbetsledare på Samsung. I dag arbetar han med lager/logistik och trivs bra här hos oss.

Vi tar en sväng ut på lagret. På en truck i full färd med att köra gods står John Norrby som arbetat på Isopartner i ett år med lager/logistik.

 

Det har varit roligt att gå runt och prata med människor på plats. Samtalen är mycket positiva och trivseln är hög. Just idag är det lite lugnare och tid finns för reflektioner och sådant man inte riktigt fått tid till när allt går i raketfart.

Det är en fantastisk resa filialen har genomgått dom senaste åren. Då tempot är högt i Göteborg och man ser byggkranar överallt, är det mycket roligt att vi har kapacitet att serva marknaden med teknisk isolering, byggplåt och produkter för ljud och passivt brandskydd.

Här hittar kontaktuppgifter till personerna i artikeln

Det kommer mera!

Läs gärna våra andra artiklar!